Blog

Blog

Detailing klei - kleien voor volwassenen?

Daar sta je dan, ben je met veel materieel je auto aan het wassen en is hij toch niet écht schoon. Je gaat met je vingers over de lak en je voelt dat de lak ruw aanvoelt. Dit komt doordat hardnekkig vuil zoals, boomsappen, remstoffen en bitumen zich tot diep in de lak hechten. Deze vuilresten zijn vaak niet te verwijderen met een gewone wasbeurt. Om deze hardnekkige resten te verwijderen is Detail Clay bedacht. De Detail Clay is een klei is qua textuur te vergelijken met de klei die je wellicht kent uit je kindertijd. In dit blog behandelen we een set producten waarmee je gemakkelijk je auto kunt kleien.Een goede Detail Clay is erg belangrijk. Zorg er altijd voor dat de klei nog goed elastisch is en niet uitgedroogd. CarCareproducten.nl raadt je om de Bilt-Hamber Auto Clay Medium te gebruiken. Dit is een klei die te gebruiken is voor normaal vervuilde lakken. Voor deze klei kan je kraanwater gebruiken als smeermiddel. Echter kan bij zware vervuiling een smeermiddel zeer wenselijk zijn.

Hierdoor zal de klei nog beter over de lak glijden. Voordat je begint met het kleien is het belangrijk dat je eerst de auto goed wast en droogt. Vervolgens neem je een smeermiddel waarmee je delen van je auto bespuit. Dit moet ervoor zorgen dat de klei tijdens de behandeling beter over de lak glijdt. De spray die je daarvoor kan gebruiken is Uber-Lube van Angelwax. Veel autopoetsers gebruiken hiervoor een Quickdetailer. Wij raden het toepassen van een Quickdetailer ten zeerste af. Een Quickdetailer is hiervoor niet ontwikkeld en bevat vaak alcohol en glansversterkers waardoor er in combinatie met de klei vlekken ontstaan.

Angelwax Uber-Lube is speciaal ontwikkeld voor het kleien van de auto en bevat alleen oliën en smeermiddelen die noodzakelijk zijn voor een goede smering van de oppervlak. Een tip die wij willen meegeven voordat je begint met de behandeling is om de klei in een bak warm water te leggen. Dit zorgt ervoor dat de klei lekker soepel en beter kneedbaar wordt. Je zult zelf merken dat het veel prettiger werkt.

Als je voor het eerste keer met de klei over de lak gat zal je merken dat het niet vloeiend gaat. Echter als de eerste vuilresten zijn opgenomen wordt het steeds makkelijker om de lak te bewerken. Glijd de klei veelvoudig over de oppervlak van je auto en neem deze vervolgens af met een microvezeldoek zoals de Microfibre Madness Slogger of Crazy Pile van Microfiber Madness.


Als je klaar bent met de behandeling bewaar je de klei in een luchtdichte verpakking om uitdroging of bevochtiging te voorkomen. Tot slot is het verstandig om na de behandeling de laklaag goed in de wax te zetten met bijvoorbeeld Zaino Z-8 Grand Finale Spray Seal. Dit product biedt een middel die de laklaag voedt, beschermt en
een prachtige glans achterlaat. Ook hiervoor biedt carcareproducten.nl een groot aanbod waxen en sealants.

Over Carcareproducten.nl

Carcareproducten.nl is sinds half juli 2015 online gegaan als vervolg op www.polishmonkey.nl zoals de webshop heette vanaf 2012. In Carcareproducten.nl gaan wij net een stapje verder dan alleen webshop. Hier worden adviezen en ervaringen met elkaar gedeeld zodat wij gebruik kunnen maken van elkaars ervaringen!

Reageren

Altijd makkelijk en veilig betalen bij Carcareproducten. Wij bieden verschillende betaalmogelijkheden.

Uw pakket wordt snel en betrouwbaar bezorgd door:

Er zijn verschillende opties om uw vraag te stellen. Kiest u hieronder uit een van de opties:

Bel ons op 075 - 616 77 53

Copyright © 2020 Carcareproducten.nl

alle rechten gereserveerd

Samsonweg 134

1521 RM Wormerveer

T: 075 - 616 77 53

E: info@carcareproducten.nl